duminică, 11 martie 2012

Exercitii de gandire.

1.Creierul ne minte. El interpreteaza totul. Interpreteaza. Principiul de functionare al creierului (omului) este presupunerea, care se dezvolta in timp prin invatare.
2.Un experiment realizat pe maimute(probabil capucini) a demonstrat ca mintea face cam acelasi lucru cand indeplinim o actiune sau cand o vedem indeplinita de altcineva. Invata.
3.E o presupunere acceptabila a considera ca prin exercitii de imaginatie, fantezii si meditatie sa modifici presupunerile pe care le face creierul personal.
4.Cu un strop de efort poti sa-ti inveti creierul trucuri noi. Breasla stintifica considera creierul ca fiind putere de procesare, pe care o poti conecta la (probabil aproape) orice tip de date si acesta va invata si va incepe sa faca presupuneri si apoi sa treaca la pronosticuri si intr-un final sa ia decizii.
5.Din moment ce lumea e ceva complet neasteptat pentru un nou-nascut, si aceasta ajunge sa se adapteze si sa o inteleaga(inserati aici polemica); poti sa iti fortezi creierul sa se adapteze la o gandire mai ampla. Specializata pe ceva, sau nimic. Evolutia ne adapteaza la mediu, dar e un mediu limitat.
6.Kōans originate in the sayings and events in the lives of sages and legendary figures, usually those authorized to teach in a lineage that regards Bodhidharma (c. 5th–6th century) as its ancestor. Kōans reflect the enlightened or awakened state of such persons and sometimes confound the habit of discursive thought or shock the mind into awareness. Zen teachers often recite and comment on kōans, and some Zen practitioners concentrate on kōans during meditation.

"Two hands clap and there is a sound; what is the sound of one hand?"

Si varianta lui Toma de Aquino: “How many angels can dance on the point of a sharp needle?”



Si inca un link pentru a scoate capul din cutie: http://www.simulation-argument.com/simulation.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu