luni, 21 mai 2012

Dacii, adevăruri tulburătoare

Aruncaţi o privire; ca formă, e absolut execrabil, naratorul e de o penibilitate crasă, muzica e tâmpită... mă rog, înţelegeţi ideea. Dar ideea principală pe care o susţine şi argumentele prezentate de indivizii ce apar sunt cel puţin intrigante, iar majoritatea au şi sens logic. Faceţi un efort!

6 comentarii:

  1. nu cred ca trebuie neaparat analizat tipul asta de documentar dupa forma..dar de subiectul asta am mai auzit si cred ca vom auzi tot mai des. este o adevarta miscare de tip nationalist pana la urma, bazata pe dacia. exista editura dedicata, chiar si o societate ezoterica bazata pe zamolxianism. Am citit un titlu zilele astea si nu pot sa nu fac legaturi.."Europa sub austeritate naste monstrii. Extremele nationaliste castiga teren" - aproximativ. Acuma Romania nu e foarte conectata la contextul european dar e posibil ca toata treaba cu dacii sa vina dintr-o nevoie de auto-valorizare colectiva. Din pdv pur subiectiv si oarecum ignorant as spune ca lipsa acuta a valorilor si realizarilor reale la nivel de natiune, ne impinge sa le cautam in mosteniri de acest gen, in luptele pentru transilvania, in inchisorile comuniste, etc. nu zic ca majoritatea acestor fapte nu ar fi reale si valoroase, dar motivatia cautarilor mi se pare indoielnica.

    RăspundețiȘtergere
  2. am vrut sî postez asta la mișto, să facem umor pe forma documentarului.. dar acuma serios, orice ar fi fost dacii nu înseamnă că sunem mai jmecheri automat și noi.

    mi-a plăcut asta extrem de mult. să nu zic... tulburător
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3312085316136.2123239.1088238042&type=3

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))..suntem nijte satanisti iudeomasoni ateo-comunisti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a fost dor de voi :)

    Cât despre documentar, sunt de acord cu faptul că aceste căutări ale identităţii noastre naţionale se întâmplă în marea lor majoritate pentru motivele greşite. În orice caz, nu pentru asta am postat eu documentarul; ce mi se pare mie absolut esenţial e că înghiţim nişte lucruri fără să le digerăm deloc şi apoi mai şi defilăm cu ele. Cum e această romanizare. Pentru că mie mi se pare justă întrebarea: dacă romanizarea a fost posibilă în acele condiţii, pentru toţi dacii, de ce nu vorbim toţi maghiară în Transilvania (având în vedere că ungurii au fost peste noi vreo 800 de ani, faţă de cei 165 ai romanilor)? Ce mi se pare mie grav e că acceptăm cu o uşurinţă fără margini nişte idei care sfidează logica, pentru că ne e lene să judecăm lucrurile cu propriul cap. Şi înghiţim toate rahaturile, indiferent cât de mult sau puţin ne influenţează ele existenţa.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred că e oareșcum irelevant. adică avem oricum jde mii de povești de glorie, nu tre să vină alții să ne zică că am inventat hârtia igienică. ideea că ne tragem din aceeași sălbatici ca și romanii nu mă încălzește prea mult. avem figuri istorice demne de menționat și nu am fost întotdeauna fraieri. dar inițiativa asta de a ne face supereroi o găsesc exagerată. oricum romanii au fost mult mai tari ca noi, și nu ar fi o pierdere chiar să fim urmașii romei. DRAGI TOVARĂȘI, DACII AU FOST MIȘTO GRAV. așa și?

    când am fost la church camp am văzut o icoană cu Iisus și Zamolexes. mi-a venit să proiectez vomă pe tablou, dar mi-a fost nașpa să-mi murdăresc voma în halul ăsta. eu propun doar să nu cădem în extreme. atât

    RăspundețiȘtergere
  6. sataniști iudeomasoni ateo comuniști și paradoxali

    RăspundețiȘtergere